вівторок, 15 грудня 2015 р.

Нове озброєння

У Черкасах готують новий бронеавтомобіль Барс-6

Як вже повідомлялося, корпорація «Богдан» має намір стати активним гравцем на ринку військової техніки. Ще восени у Києві дебютував 8-тоний бронеавтомобіль Барс-8. Тоді ж було анонсована і поява більш легкої моделі тактичного бронеавтомобіля Барс-6.
У Черкасах готують новий бронеавтомобіль Барс-6

Як вдалося дізнатися, роботи зі створення Барс-6 йдуть повним ходом. Більше того, на заводі в Черкасах вже виготовлений корпус експериментального броньовика. В основному, він нагадує машину, яку рівно рік тому показали Президентові України Петру Порошенку, але є й багато відмінностей.

При створенні Барс-6 були враховані всі зауваження. отримані в результаті тестів першого прототипу, а також аналізу експлуатації інших бронеавтомобілів, і в першу чергу, Kraz Koguar.

Богданівський броньовик повинен вийти істотно дешевшим за рахунок використання більш простого шасі. Як вже зазначалося, Богдан Барс-6 буде виконаний на шасі KIA Military, а точніше на базі пікапа Kia KM450. Бронеавтомобіль укомплектований 3,9-літровим дизелем Hyundai потужністю 139 к.с., механічною КПП і має вагу 5,6 т. Бронекорпус має рівень захисту Stanag 4569 Level 1.

Проходить посилену програму тестування і Богдан-8. Його постійно ганяють по полігону, вносять зміни в підвіску і конструкцію дверей. Нагадаємо, що Барс-8 виконаний на платформі пікапа Dodge Ram. Бронеавтомобіль вийшов зручним, продуманим, з великим відсіком для десанту і розрахований на екіпаж 2 + 8 осіб. Він також має захист рівня Stanag 4569 Level 2, оснащений 6,7-літровим дизелем Cummins потужністю 385 к.с.

Обидва бронеавтомобіля Богдан поки знаходяться на експериментальній стадії. Поставки їх силовим структурам поки не почалися.
У Черкасах готують новий бронеавтомобіль Барс-6

Немає коментарів:

Дописати коментар