середу, 30 грудня 2015 р.

Кращі футболісти світу 2015 року

 
Володар однієї з найбільш  престижних нагород у футбольному світі, «Золотого м'яча» 2015 року, визначиться 11 січня в Цюріху. Хто це буде - поки залишається інтригою. Напередодні цієї хвилюючої для футбольного світу події час згадати кращих гравців - претендентів на популярну нагороду.
  

ФІФА на своєму офіційному сайті оприлюднила список претендентів на "Золотий м'яч" 2015 року:

Серхіо Агуеро (Аргентина, "Манчестер Сіті")
Гарет Бейл (Уельс, "Реал")
Карім Бензема (Франція, "Реал")
Кевін Де Брюйне (Бельгія, "Манчестер Сіті")
Еден Азар (Бельгія, "Челсі")
Златан Ібрагімовіч (Швеція, ПСЖ)
Тоні Кроос (Німеччина, "Реал")
Роберт Левандовскі (Польща, "Баварія")
Хав'єр Маскерано (Аргентина, "Барселона")
Томас Мюллер (Німеччина, "Баварія")
Мануель Нойєр (Німеччина, "Баварія")
Неймар (Бразилія, "Барселона")
Поль Погба (Франція, "Ювентус")
Іван Ракітіч (Хорватія, "Барселона")
Хамес Родрігес (Колумбія, "Реал")
Алексіс Санчес (Чилі, "Арсенал")
Яя Туре (Кот-д'Івуар, "Манчестер Сіті")
Артуро Відаль (Чилі, "Баварія")

І звичайно до списку претендентів входять футболісти, чія гра не викликає жодних сумнівів у прихильників футболу і які є постійними претендентами на найвищі футбольні титули та звання вже не один сезон:


Андрес Іньєста
 Андрес Иньеста
Видатний півзахисник - один з найтитулованіших спортсменів сучасності. У 2012 році став кращим європейським гравцем. У 2010 році був визнаний другим гравцем світу. Іньєста шість разів входив до символічної збірної світу за версією ФІФА. За віртуозну гру на полі Іньєста отримав прізвисько «Ілюзіоніст». Він ніколи не змінював клубні кольори - вступивши в 12 років до школи «Барселони», футболіст надалі продовжив кар'єру в цьому клубі. У 2014 році став володарем «Золотого сліду» (Golden Foot) - нагороди, що вручається за високі спортивні досягнення.

Ар'єн Роббен
 Арьен Роббен
Нідерландський футболіст Арьєн Роббен виступає зараз за мюнхенську «Баварію». Відзначився на чемпіонаті світу 2014 року тим, що поставив рекорд швидкості (37 км / год). Недарма він носить такі прізвиська, як «Метеор» та «Ракета». За 20 матчів, які футболіст зіграв у Бундеслізі, Роббен забив 17 м'ячів. У результаті в більшості випадків він був кращим у «Баварії». У цьому сезоні він провів чотири матчі, за які йому можна поставити високу оцінку за майстерність і чудову гру.  

Луїс Альберто Суарес
Луис Альберто Суарес 
Уругвайський футболіст і нападаючий команди «Барселони». Його кар'єру можна назвати стрімкою - тільки почавши грати у складі «Насьоналя», Суарес стає в 2006 році чемпіоном Уругваю. Перейшовши в амстердамський «Аякс», став чемпіоном року Нідерландів і якийсь час очолював команду. Має безліч престижних нагород. У 2014 році став володарем «Золотої бутси» за 31 гол, забитий у сезоні. У 2014 році перейшов до складу «Барселони». Трансфер гравця обійшовся клубу в астрономічну цифру - 81 млн. євро і став найдорожчим в його історії. Суарес виявився вкрай вдалим придбанням для «Барселони» - у першому ж сезоні він допоміг команді зробити «золотий хет-трик» і увійшов до топ-10 найкращих футболістів світу 2015 року. Суарес вважається найсильнішим нападником світу. 

Кріштіану Роналду 
Криштиану Роналду 
Роналду в цьому сезоні зіграв 7 матчів з найвищою оцінкою. Кращою його грою визнали матч з «Гранадою». У ньому знаменитий португальський футболіст забив 5 м'ячів. Він входить до трійки найбільш ймовірних претендентів на отримання призу «Золотий м'яч» 2015 року. Нагадаємо, що один з найдорожчих спортсменів світу вже тричі ставав володарем заповітної нагороди. 

Ліонель Мессі 
Лионель Месси  
На рахунку аргентинеця Ліонеля Мессі у цьому сезоні  43 м'ячі. За кількістю забитих голів він поступився своєму головному супернику Роналду, але за іншими показниками виявився кращим за португальського футболіста. Мессі зіграв у цьому сезоні 10 матчів з високою оцінкою і став кращим європейським футболістом за кількістю точних передач - їх на його рахунку 1 902.

За кандидатів голосуватимуть капітани та тренери національних збірних, а також представники ЗМІ.

Немає коментарів:

Дописати коментар