середу, 24 лютого 2016 р.

Юнацькі Олімпійські ігри


Юні спортсмени України повернулися з ІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор
Юні спортсмени України повернулися з ІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор
     Вчора  в столичному аеропорту «Бориспіль» на рідній землі зустрічали Юнацьку Олімпійську збірну України, яка повернулася з ІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор. 

     В активі українців три нагороди.
У гонці переслідування «золото» біатлоністки Христини Дмитренко стало першою медаллю найвищого ґатунку для України на зимових Юнацьких Олімпійських іграх.
      Срібну нагороду нашій країні приніс наймолодший спортсмен олімпійської збірної Іван Шмуратко, який у змішаних командних змаганнях з фігурного катання з товаришами по команді посів друге місце.
     «Бронза» сноубордистки Дарини Кириченко у змаганнях змішаних команд – це перший здобуток в історії українського сноубордингу на найпрестижнішому світовому спортивному форумі.
      Можна відзначити ще цілий ряд наших юних олімпійців, які у величезній конкуренції з найкращими атлетами світу зуміли потрапити до топ-10 у біатлоні, сноубордингу, фігурному катанні, лижному двоборстві, санному спорті, лижних гонках, скелетоні.
      
      Юних олімпійців зустрічали віце-президент Національного олімпійського комітету України Володимир Бринзак, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, представники національних федерацій, спортивних товариств, вболівальники, рідні та близькі атлетів, представники ЗМІ.
      Ліллехаммер – символічне місто для спортивної України, адже саме в цьому норвезькому місті 22 роки тому почалась олімпійська історія Незалежної України і було здобуто «золото» фігуристки Оксани Баюл і «бронза» біатлоністки Валентини Цербе.
     «Дуже приємно, що ці славні традиції продовжені. Три нагороди і повний комплект медалей – успішний результат! Щиро бажаю нашим спортсменам, щоб ці здобутки стали гарним фундаментом для подальших успішних виступів», - відзначив на зустрічі Володимир Бринзак.
     «Щиро дякую юним олімпійцям за достойний виступ і медалі. Тренерам – за підготовку нового покоління українського спорту», - сказав Ігор Жданов.
     
      В свою чергу, спортсмени на чолі з шефом місії Юнацької Олімпійської збірної ІІ ЮОІ-2016 Ганною Сорокіною подякували за теплий прийом, підтримку та пообіцяли докласти максимум зусиль для вдалих виступів у дорослому спорті.
      23 українці представляли нашу країну на найпрестижніших планетарних змаганнях у 9-ти видах спорту: біатлоні, лижному двоборстві, фігурному катанні, санному спорті, стрибках на лижах з трампліну, лижних гонках, гірськолижному спорті, сноубордингу та скелетоні.
      
     Загалом 1100 атлетів з 71 країни світу віком від 14 до 18 років протягом 10 днів розіграли 70 комплектів нагород в усіх традиційних 15 зимових дисциплінах.
Відзначимо, що Юнацькі Олімпійські ігри стали на цей момент найголовнішим спортивним стартом та фундаментом для подальших успіхів у кар'єрі кожного юного олімпійця.              Головний здобуток – безцінний досвід змагань такого рівня.
      Окрім спортивного досвіду атлети отримали нові знання, навички, знайшли собі нових друзів в рамках насиченої та яскравої культурно-освітньої програми Ліллехаммеру-2016.
 
Довідка:
      У 2008 році Міжнародний Олімпійський Комітет прийняв історичне рішення - започаткувати проведення літніх та зимових Юнацьких Олімпійський ігор (ЮОІ). У 2010 році в Сінгапурі відбулись I літні ЮОІ, а у 2012 в Інсбруку – I зимові ЮОІ.
      Головою Координаційної комісії Міжнародного Олімпійського Комітету з питань підготовки Юнацьких Олімпійських ігор-2010 в Сінгапурі був Олімпійський чемпіон, член Виконкому МОК, президент НОК Сергій Бубка.
      На I зимових Юнацьких Олімпійських іграх 2012 року в Інсбруку (Австрія) спортсмени України здобули три срібні медалі – у фігурному катанні - Олександра Назарова – Максим Нікітін (танці на льоду), Ярослав Паніот (одиночне катання) та у шорт-треку Марія Долгополова.

Бажаємо подальших успіхів юним спортсменам та їх тренерам!

Немає коментарів:

Дописати коментар