середу, 3 лютого 2016 р.

Новини спорту


Ольга Харлан вдев’яте визнана найкращою спортсменкою місяця в Україні

Ольга Харлан вдев’яте визнана найкращою спортсменкою місяця в Україні

      Перший місяць 2016 року подарував українським вболівальникам багато позитивних емоцій на міжнародних спортивних аренах. Своїми успіхами на престижних стартах порадували країну наші біатлоністи, борці, дзюдоїсти, плавці, стрілки, «художниці» та фехтувальники.
       Саме тому перед Експертною комісією Національного олімпійського комітету України стало непростим завданням визначення найкращого спортсмена та тренера січня.
       За підсумками детального аналізу головним героєм спортивного місяця названо Олімпійську чемпіонку Пекіну-2008 та бронзову призерку Лондона-2012, багаторазову чемпіонку світу та Європи з фехтування на шаблях Ольгу Харлан. Її наставника та старшого тренера жіночої збірної України з фехтування на шаблях Артема Скорохода визнано найкращим тренером січня в Україні.
       На етапі Кубка світу з фехтування на шаблях, який відбувся в столиці Греції, Ольга з подругами по збірній – Аліною Комащук, Оленою Вороніною та Оленою Кравацькою в командній першості здобули блискучу перемогу.
На шляху до «золота» дівчата були сильнішими за спортсменок з Німеччини, Польщі, Франції та Росії.
       В півфінальній зустрічі з француженками та фіналі з командою Росії вирішальну крапку поставила саме Ольга Харлан. Завдяки високій майстерності та справжньому бійцівському характеру лідера нашої команди українки зуміли переломити хід поєдинків, надолужити відставання і у підсумку святкували яскраві перемоги над провідними збірними світу - долю зустрічей, як і в пам'ятному «золотому» олімпійському фіналі-2008, вирішив лише один укол: 45-44 на користь українок.
       Відзначимо, що Ольга є абсолютною рекордсменкою з отримання подібних престижних нагород Національного олімпійського комітету, що започатковані в 2005 році.
       Найкращою спортсменкою Ольга Харлан стає вже вдев'яте. Слідом за нею йдуть гімнаст Олег Верняєв, який вже сім разів отримував визнання найкращого спортсмена місяця в Україні та біатлоністка Олена Підгрушна – шість нагород.

Немає коментарів:

Дописати коментар