неділю, 17 січня 2016 р.

Новини спорту

Подвійна перемога українських біатлоністів.

 biathlon.com.ua

Жіноча збірна України з біатлону виграла естафету, не давши на останніх метрах дистанції обійти себе Німеччині.

        У неділю, 17 січня, на етапі Кубка світу з біатлону наша жіноча команда виграла в естафеті.
    Першою з наших дівчат стартувала Ірина Варвинець. 23-річна біатлоністка відстрілялана нуль всі мішені, а висока швидкість дала їй змогу передати естафету Джимі на другому місці. Юлія свою ділянку також пройшла ідеально і вивела збірну України на перше місце. Валентина Семеренко отримала естафету з 24-секундною перевагою над найближчим суперником. Але вже на першій стрільбі Валя не змогла закрити всі мішені навіть за допомогою додаткових патронів і пішла на коло штраф. Ця помилка відкинула нашу збірну з трійки призерів, але вже на другій стрільбі Семеренко відстріляла на відмінно і першою з третіх номерів передала естафету.
       Останньою за збірну України бігла Олена Підгрушна. Всю гонку її переслідувала Лаура Дальмаєр. На останніх метрах естафети здавалося, що німкеня зуміє вийти вперед, але наш досвідчений капітан з останніх сил не дала супернику себе пройти і фінішувала першою. Перемога збірної України, німкені - другі. Третє місце дісталося збірній Італії.

1. Украина Україна (1+4) 1: 16:14.2
2. Германия Німеччина (2+11) +1.2
3. Италия Італія (0+10) +43.8
4. Россия Росія (2+7) +44.9
5. Норвегия Норвегія (1+13) +1:11.5
6. Чехия Чехія (3+11) +1:47.2
7. Франция Франція (2+13) +1:50.8
8. Польша Польща (1+14) +1:53.0


В той самий час в Італійському  Ріднау на п'ятому етапі Кубка IBU відбулася змішана естафета.
Біатлон: Збірна України перемагає у змішаній естафеті на Кубку IBU
         І знову перемогу святкували Українські біатлоністи.
     Успішний початок поклала Юлія Журавок, що стала серед суперниць кращою в стрільбі, обійшовшись одним запасним патроном. Після стійки Юля пішла лідером, але на останнє коло її трохи не вистачило, і передалася Журавок п'ятою з 16-секундним відставанням. Далі, мабуть, кращий свій естафетний етап з часу переходу в українську збірну провела Надія Бєлкіна! Всього два запасних патрони і швидкість, що поступалася лише стрімкій білорусці Анастасії Дуборєзовій! До екватора гонки Україна йшла четвертою за 13 секунд позаду від лідера - збірної Чехії, маючи перед собою ще Францію і Швецію, а безпосередньо за собою - найнебезпечніших німкень і росіянок.
     Чоловіча частина змішаної естафети традиційно хвилююча для українських уболівальників. Тим більше - третім сьогодні біг Андрій Доценко, який не мав досвіду естафетних стартів на рівні Кубка IBU. Але наш молодий спортсмен впорався зі своїм завданням блискуче! У першу чергу - на вогневому рубежі, де Андрій єдиним із наших спортсменів обійшовся без додаткових патронів! А оскільки більшість суперників такою точністю похвалитися не могли, Доценко прийшов до фінішу етапу в призовій трійці разом із росіянином Семеном Сучіловим і чехом Матеєм Крупчиком - тріо лідерів розділяло всього дві секунди!
       На долю Артема Пріми випала боротьба з Антоном Бабіковим і Лукашем Крістейном. Але чех відстав вже до першого рубежу, не витримавши темпу, а Бабіков провалився в стійці, пішовши на штрафне коло! Артем, який допустив один промах лежачи, в стійці відпрацював по-гросмейстерськи і фінішний відрізок дистанції перетворив на коло пошани! Браво, хлопці! Шикарне завершення вікенду!
     Змагання в Кубку IBU продовжаться в німецькому Арбері найближчої п'ятниці, коли чоловіки і жінки вийдуть на дистанцію спринтерських гонок.
 
1. Украина Україна (0+4) 1:21:32.16  
2. Россия Росія (1+8) +12.9  
3. Норвегия Норвегія (1+6) +36.0  
4. Германия Німеччина (0+10) +44.5  
5. Франция Франція (2+5) +55.8  
6. Беларусь Білорусь (1+13) +1:47.1

Немає коментарів:

Дописати коментар