пʼятницю, 22 січня 2016 р.

Нове озброєння

Український автоматичний гранатомет УАГ-40 (+ відео)


     Автоматичний гранатомет, з моживістю стрільби на відстань понад 2000 метрів, є ефективним засобом, як проти живої сили противника, так і проти легкоброньованої техніки і захисних споруд.

УАГ-40 - перший мобільний (носимий солдатом) автоматичний гранатомет.    Перед стрільбою УАГ-40 встановлюється на легку триногу. Загальна вага гранатомета з триногою - близько 30 кілограмів. Конструкція триноги дозволяє вести стрільбу з непідготовлених майданчиків.
Високий рівень мобільності разом з відсутністю потреби підготовки позиції для стрільби дозволяють в умовах бою швидко змінювати вогневу позицію, як на відкритій місцевості, так і в умовах обмеженого простору. Застосування УАГ-40 призведе до підвищення вогневої ефективності бойових дій сухопутних підрозділів.

Деякі технічні характеристики: 

Максимальна довжина                                                   960 мм 
Вага (без гранат)                                                            17кг                                                          Калібр                                                                                40 х 53 мм
Довжина ствола                                                               400 мм
          Крок нарізів                                                            1220 мм
    Кількість нарізів:
          На початку ствола                                                  8
          В середній  частині ствола                                  16
          В кінцевій частині ствола                                     24
Швидкість вильоту гранати                                            240 м / с
Максимальна дальність стрільби                                 2200 м
Режим та темп стрільби:                                                                             
     Чергами                                                                       400 пост. / хв.
     Одиночними

Основні переваги:
 

  • Гранати - високошвидкісні, використовуються всі існуючі типи гранат стандарту НАТО.
  • УАГ - 40 має систему пониження імпульсу віддачі. Це пристрій зменшення коливань затвору, дулове гальмо і триступенева нарізка ствола.
  • Дулове гальмо спроектовано таким чином, що, використовуючи газ від продуктів горіння пороху, зменшує імпульс віддачі, зменшує імпульс подкидання ствола вгору та зменшує розпилювання частинок грунту, на якому розташовується тринога. Що в комплексі значно покращує точність та кучністьстрільби чергами.
  • Управління гранатометом здійснюється двома рукоятками, розташованими в казенній частині корпусу або однією рукояткою та плечовим упором. Для зручності оператора рукоятки можуть займати горизонтальне або вертикальне положення. Права рукоятка оснащена спусковий клавішею. Спускова клавіша має два режими - для одиночних пострілів і для черг. Спускова клавіша і затвор обладнані фіксаторами, які унеможливлюють несанкціонований постріл в будь-яких умовах, включаючи падіння, тряску, вібрацію, удари з будь-якого боку. 
  • Незначна вага, висока надійність та простота експлуатації.
  • Простота виробництва.

Немає коментарів:

Дописати коментар