пʼятницю, 22 квітня 2016 р.

новини спорту

У Греції запалили вогонь літньої Олімпіади-2016 

У Греції пройшла урочиста церемонія запалювання олімпійського вогнюУ грецькій Олімпії пройшла урочиста церемонія запалювання олімпійського вогню XXXI літніх Олімпійських Ігор, які в серпні 2016 року пройдуть у бразильському Ріо-де-Жанейро.
Як повідомляє офіційний сайт Олімпіади-2016, церемонія пройшла в храмі богині Гери. Полум'я запалили за допомогою спеціальної призми від сонця.

Від цього вогню було запалено факел згідно з традиціями давніх Ігор. Від нього, у свою чергу, актриса в ролі жриці запалила смолоскип в руках грецького чемпіона світу з легкої атлетики Элефтеріоса Петруніаса.
Спортсмен став учасником першого етапу естафети з факелом в одній руці і оливковою гілкою - в іншій, яка символізує мир. У подальшому естафета пройде по території Греції.

Олімпійське полум'я передадуть в Бразилію 27 квітня, після чого вогонь чекає подорож по країні-господині спортивної події.


Сучасні Олімпійські Ігри були вперше проведені у 1896 році і з тих пір проводяться раз у чотири роки. Попередня літня Олімпіада відбулася в 2012 році в Лондоні. Ріо стане центром світового спорту в період з 5 по 21 серпня. 

Раніше стало відомо, скільки українських спортсменів вже отримали путівки на Олімпіаду в Ріо. Ліцензії для участі в Іграх ХХХІ Олімпіади в завоювали вже 149 українців.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар