середу, 6 квітня 2016 р.

Міжнародний день спорту

6 квітня – Міжнародний день спорту
    Організація об’єднаних націй (ООН) своїм рішенням від 23 серпня 2013р. започаткувала Міжнародний день спорту  на благо миру та розвитку. Він буде відзначатися щорічно 6 квітня.
http://sub.ukrinform.ua/files/news/ukr/images/266/683/middle_729cc1a4c7b2b382c42bcbfe84eb29f4.jpg   Цей день обраний не випадково. Власне 6 квітня 1894р. у м.Афінах розпочалися І Олімпійські ігри сучасності.
   В кожній країні існує велика кількість різноманітних видів спорту і спортивних організацій. Заняття спортом доступні людям будь-якого віку і стану, а універсальність спорту спричинилася до того, що він став важливим фактором розвитку і зміцнення миру на Землі.
   Генеральна асамблея ООН закликала міжнародні, спортивні, неурядові організації проводити заходи, присвячені Міжнародному дню спорту і сприяти поширенню обізнаності людей про нього. 
   Адже спорт, будучи одним з інструментів освіти, розвитку і миру, сприяє зміцненню співпраці, солідарності, терпимості, розуміння та соціальної інтеграції на місцевому, національному та міжнародному рівнях. З цієї причини Організація Об'єднаних Націй пропонує всім державам, організаціям системи ООН, і в першу чергу Бюро Організації Об'єднаних Націй по спорту на благо розвитку та миру, а також міжнародним, регіональним і національним спортивним організаціям, громадянському суспільству, включаючи неурядові організації і приватний сектор, і всім іншим зацікавленим сторонам відзначати Міжнародний день спорту та сприяти підвищенню обізнаності про нього.

Немає коментарів:

Дописати коментар