вівторок, 19 січня 2016 р.

Нове озброєння

"Укроборонпром" презентував снайперську гвинтівку.

Армійську гвинтівку підвищеної точності стрільби - результат глибокої модернізації існуючих зразків - презентував Генеральний директор Держконцерну «Укроборонпром» Роман Романов в студії 5 каналу.
   Зброя виготовлена за сучасною технологією та оснащена телескопічним прикладом.
   Гвинтівка призначена для ведення одиночного вогню з прицільною дальністю майже 1200 м. Початкова швидкість кулі складає 870 м/с, а убивча дальність кулі – 2 км. Орієнтовна вага гвинтівки – лише 4,5 кг. Гучність звуку під час стрільби з глушником знижується до 26 дБ.
     Цей зразок озброєння розробили і виготовили фахівці ДП «Укроборонсервіс», що входить до складу Концерну. В рамках модернізації легендарної гвинтівки Мосіна в конструкцію були внесені вагомі зміни, в результаті яких від старого зразка залишились хіба ствол та затворний механізм. Модернізація здійснена за рахунок принципово нових  сучасних вітчизняних розробок, сама зброя виготовлена з українських комплектуючих та  з українською оптикою.
     Приклад і дерев'яна ложа замінені новою ложею, яка виготовлена з алюмінієвого сплаву, а також регульованим прикладом. Обойма представляє магазин з однорядним розташуванням патронів. Для встановлення глушника або дульного гальма-компенсатора на зрізі ствола передбачена спеціальна різьба.
    Також гвинтівку оснастили планкою Пікатіні – новинкою для української оборонної промисловості. Такий пристрій у складі зброї ставить її в один ряд зі світовими аналогами.«Укроборонпром» презентував снайперську гвинтівку
    Державне підприємство «Укроборонсервіс» - один із уповноважених державою спецекспортерів, що реалізує інтереси України у сфері експорту та імпорту продукції та послуг військово-технічного та спеціального призначення.

Немає коментарів:

Дописати коментар