пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Незвичайно забитий пенальті

Мессі хитро виконав пенальті.

Мессі хитро виконав пенальті     Нападник Барселони Ліонель Мессі і Луїс Суарес незвичайним чином виконали 11-метровий удар у матчі проти Сельти в 24-му турі чемпіонату Іспанії.


     На 81-й хвилині за рахунку 3:1 на користь каталонців аргентинський суперфорвард заробив пенальті, який сам же і вирішив виконати.
     Розбігшись для удару, Мессі відкотив м'яча Суаресу, який пробив по воротах повз воротаря галісійців Серхіо Альвареса, який не очікував такого розвитку подій.
  Відео
 Подібний розіграш пенальті футболісти Барселони присвятили легенді клубу Йохану Кройфу. Він також  таким чином розіграв пенальті з партнером Йеспером Йонсоном в 1982 році. Нещодавно стало відомо, що у голландця діагностували рак легенів.
     На знак солідарності зі своїм легендарним одноклубником, Мессі і Суарес вирішили перед матчем, що якщо у них буде шанс, то вони виконають пенальті саме так, як це зробив більш як 30 років тому Йохан Кройф.
 

 У багатьох почали виникати сумніви: чи можна так робити? Так можна. За правилами при розіграші пенальті:
— Потрібно бити по м’ячу вперед, при цьому, той хто б’є не має права робити другий дотик доти, поки м’яч не торкнеться когось ще.
— Перш ніж хтось з гравців тркнеться м'яча, він повинен зробити як мінімум один повний оберт.
— Всі польові гравці, крім того, хто б’є, повинні перебувати за дугою штрафного майданчика.

     Утім головний арбітр матчу Хосе Ернандес міг би й не зарахувати гола Суареса - останній забіг в напівколо штрафного майданчику до торкання м'яча Ліонелем, що правилами заборонено.

1 коментар:

  1. Отличный розыграш! Я представляю как бы он играл в powerball результаты http://localotto.com/ru/powerballusa !

    ВідповістиВидалити