середу, 12 квітня 2017 р.

Кращі спортсмени року в Україні

 
Оголошено імена "Спортивного Оскару" України.
В останній день березня на головній спортивній арені країни НСК «Олімпійський» в затишному«Олімпійському дворику» відбулася щорічна Всеукраїнська урочиста церемонія «Герої спортивного року», яка традиційно зібрала цілу плеяду видатних спортивних особистостей країни: неперевершених легенд минулого, яскравих зірок сьогодення та обдарованих надій майбутнього. 

На гостей «Спортивного Оскару» чекала дуже насичена та цікава концертна програма. Свої чудові номери лауреатам та гостям свята подарували: Олександр Лещенко та Анна Безсонова разом з балетом «Форсайт», Арсен Мірзоян, Андрій Кіше, ілюзіоніст Віталій Лузкар, Наталка Карпа.
До останнього моменту рішення Української Академії спорту трималося у таємниці, і тим приємнішим та хвилюючим було оголошення самих переможців. Разом із високими визнаннями спортсменам було презентовано ще багато приємних подарунків.
Тріумфатори у номінаціях «Найкращий спортсмен року», «Найкраща спорстменка року», «Найкращий тренер року», «Народний вибір» (окремо серед жінок та чоловіків) отримали від НОК України грошові премії у розмірі 50 тисяч гривень. Спортивний партнер Церемонії «Інтерспорт» подарував їм сертифікати на суму 10 тисяч гривень.
Офіційний партнер Олімпійського комітету PEAK Sport презентував власникам «Спортивного Оскару» спеціальні сертифікати. Переможці в різних номінаціях отримали у подарунок сучасні гаджети від офіційного партнера НОК компанії SAMSUNG Україна.
Офіційний спонсор Церемонії «Азерчай» подарував усім номінантам вишукані корзини зі своєю смачною продукцією, а компанія P&G презентувала косметичні набори.
«Герої спортивного року-2016» отримали спеціальні призи від Тойота Україна, Юнісон Груп, Прем'єр готелі, Guramma, «Кімберлі».
Отже, заслужені відзнаки та подарунки вручені героям спортивного 2016 року. Попереду нові спортивні випробування, а разом з ними багато нових звершень та перемог!

Найкращий спортсмен року
Олег ВЕРНЯЄВ – чемпіон та срібний призер Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро зі спортивної гімнастики (вправи на брусах, багатоборство), чемпіон та срібний призер чемпіонату Європи (опорний стрибок, вправи на брусах).
Найкраща спортсменка року
Ольга ХАРЛАН – срібна призерка Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро з фехтування на шаблях в командній першості, бронзова призерка в індивідуальній першості, бронзова призерка чемпіонату Європи в індивідуальній та командній першостях.
Найкращий тренер року
В'ячеслав СОРОКІН – особистий тренер Юрія Чебана – дворазового Олімпійського чемпіона з веслування на каное.
Найкраща команда року (збірна)
Жіноча збірна України з фехтування на шаблях у складі Ольги ХАРЛАН, Олени КРАВАЦЬКОЇ, Аліни КОМАЩУК, Олени ВОРОНІНОЇ – срібні призерки Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, бронзові призерки чемпіонату Європи.
Сильні духом (паралімпійські види спорту)
Максим КРИПАК – володар 5 золотих та 3 срібних медалей Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро з плавання (ураження опорно-рухового апарату).
Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту)
Анна МУЗИЧУК – чемпіонка Всесвітньої шахової Олімпіади в індивідуальній першості, бронзова призерка Всесвітньої шахової Олімпіади в командній першості. Чемпіонка світу зі швидких шахів, чемпіонка світу з бліцу.
Олімпійська надія України
Христина ДМИТРЕНКО – чемпіонка ІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор в Ліллехаммері з біатлону (гонка переслідування).
Спортивна слава України
Андрій ХІМІЧ – чемпіон Ігор ХVIII Олімпіади 1968 року в Токіо (каное-двійка) з веслування на каное, срібний призер чемпіонату світу (1966 рік)
Лариса КАРЛОВА – чемпіонка Ігор ХXІ Олімпіади 1976 року в Монреалі з гандболу, чемпіонка Ігор ХXІІ Олімпіади 1980 року в Москві, бронзова призерка Ігор ХХIV Олімпіади 1988 в Сеулі, дворазова чемпіонка світу (1982, 1986), срібна призерка чемпіонату світу (1978).
За відданість спорту
Еммануїл ГАНЄВ – засновник Музею футболу і Клубу вболівальників футболу в Одесі;
Народний вибір
«Найкращий спортсмен-2016»:
Юрій ЧЕБАН – чемпіон Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро з веслування на каное (200м).
«Найкраща спортсменка-2016»:
Ганна РІЗАТДІНОВА – бронзова призерка Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, бронзова призерка чемпіонату Європи з художньої гімнастики.

Немає коментарів:

Дописати коментар