вівторок, 24 листопада 2015 р.

Ранкова зарядка

Ранкова зарядка – запорука здоров’я учнів!

Про користь ранкової зарядки знає кожен: і дорослий,і малий, а щоденний комплекс легких фізичних вправ – це той достатній мінімум, який налаштовуватиме дітей на активний навчальний день та підтримуватиме їх здоров’я.
 Приклад комплексу нескладних вправ рекомендованих для виконання в класі перед першим уроком:
Зроблена вранці зарядка дає людині бадьорість на весь день і сприяє підвищенню його працездатності. За допомогою фізичних вправ активізуються потоки нервових імпульсів, благотворно впливають на функціонування практично всіх органів людського організму. Користь зарядки для здоров’я не тільки в тому, що вона допомагає прокинутися від сну, але і позитивно впливає на організм в цілому. У зарядки безліч позитивних сторін, про які багато людей навіть і не здогадувалися, ранкова зарядка сприяє поліпшенню самопочуття людини, поліпшенню роботи серцево-судинної, дихальної, а так само нервової систем, поліпшенню кровообігу, посиленню процесу обміну речовин, підвищенню функціональної підготовки людини. Особливо важливо робити ранкову зарядку тим людям, у яких спостерігаються проблеми з поставою або з хребтом.
Для жінок зарядка теж має особливе значення, оскільки вони зможуть з її допомогою коректувати фігуру, а в добавку отримують здоровий колір обличчя, пружну шкіру, відчуття бадьорості і молодості.
Користь зарядки для здоров’я буде проявлятися в найбільшій мірі, якщо будуть враховуватися індивідуальні характеристики людини. Для «жайворонків» найбільш продуктивним часом буде, природно, ранок, близько 5 або 6 годин. Увечері вони не відчувають бадьорості і зарядка буде для них тортурами, а негативне ставлення до занять не дає отримати хороший результат.
«Сови» ж, навпаки, найбільш продуктивні у вечірній час, тому для них ранкова зарядка буде в тягар, але якщо вони все таки вирішуються її робити, то вона повинна бути спокійною, короткочасною.
А так само існують «голуби», які рідко згадують, для людей такого типу ранку не починається так само рано, як і для «жайворонків», а ніч не наступає так пізно, як для «сов», їх переваги середні, тому людям такого типу найпростіше підібрати час для зарядки ранкової або вечірньої.
Користь зарядки для здоров’я буде більш відчутна, якщо план заняття буде складений індивідуально, з урахуванням всіх особливостей організму і тіла людини. Ні в якому разі не потрібно займатися, якщо ви відчуваєте нездужання, якщо у вас підвищена температура або загострилося хронічне захворювання, так ви тільки завдасте шкоди організму. Якщо ви не маєте хорошу фізичну форму, то для початку потрібно вибирати нескладні вправи, а займатися по часу небагато, поступово збільшуючи і навантаження, і тривалість зарядки. Після зарядки потрібно зробити кілька дихальних вправ для відновлення пульсу та дихання, в цей момент ви відчуєте приємний ефект від зарядки, відбудеться прилив сил.

Немає коментарів:

Дописати коментар